Onze diensten

Tuinontwerp

Wat doen wij

Een tuin waar u zich prettig in voelt begint bij een origineel tuinontwerp. Met inmiddels 17 jaar ervaring en een vast team van ontwerpers kunnen we ervoor zorgen dat uw nieuwe tuin de uitstraling krijgt waar u naar op zoek bent.

Tijdens een vrijblijvend gesprek kunnen we u voorbeelden van tuinontwerpen laten zien welke de afgelopen jaren gerealiseerd zijn. Hoveniersbedrijf Van der Hulst werkt voornamelijk in Zuid Nederland maar incidenteel ook daarbuiten. De tuinontwerpen worden gemaakt voor grote en kleine tuinen, dakterrassen en bedrijfstuinen.

Stappenplan voor het tuinontwerp

Stap 1

Er wordt een kennismakingsgesprek bij u thuis gepland, waarbij wordt geluisterd naar uw wensen en ideeën. Uw tuin en woonomgeving worden zorgvuldig geïnventariseerd. Welke bomen mogen blijven, is er inkijk van buurpercelen of staat er een minder fraai schuurtje van de buurman in het zicht.

Stap 2

Met al deze ideeën en indrukken en de door u ingevulde inventarisatie lijst gaan de ontwerpers aan de slag om twee verschillende schetsontwerpen te maken. We houden zeker rekening met al het bovenstaande maar een goede ontwerper is ook een beetje eigenwijs en geeft zo zijn eigen draai aan het ontwerp. Zo heeft een tuinontwerp ook meerwaarde; We zetten net die lijnen op papier waar uzelf niet op zou komen. We werken het ontwerp uit in een 2D tekening maar ook het maken van een 3D presentatie behoord tot de mogelijkheden.

Stap 3

We presenteren de ontwerpen aan u met voorbeelden van eerder gemaakte tuinen en laten stalen zien van de door ons voorgestelde materialen.

Stap 4

Vervolgens geeft u bij ons aan welk ontwerp uw voorkeur heeft en wat de op -en aanmerkingen zijn. Aan de hand van deze informatie gaan wij het uitgekozen ontwerp aanpassen en uitwerken tot een definitief tuinontwerp. Ook kunnen we u in dit stadium een globale inschatting geven van de kosten om het ontwerp te realiseren. Hieronder ziet u enkele voorbeelden.

Stap 5

Na de presentatie van het tuinontwerp wordt er een beplantingsplan voor de tuin gemaakt. Een tuinontwerp is erg belangrijk, maar de beplanting ‘maakt de tuin’. Dit plan is van groot belang voor het eindbeeld en hier wordt dan ook zeer kritisch naar gekeken. Zon, grondsoort, bloeitijd en hoogteverschillen zijn belangrijke factoren. Ook een verlichting en beregeningsplan behoren tot de mogelijkheden.

Stap 6

Tenslotte wordt er een offerte voor de aanleg van de tuin opgesteld. Kiest u grote of kleine bomen, ceramische tegels of betontegels. Alles is mogelijk en voor ieder budget is iets te vinden.